Skip to content

Notion Ink Adam: et spændende alternativ

5. december 2010

Siden Ipad’en blev lanceret er alternative pad/tablet produkter myldret frem. Eller rettere: hensigtserklæringerne er myldret frem. Men det er da blevet til nogle konkrete produkter. Samsung Galaxy Tab er den første seriøse konkurrent på markedet. Mange af potentielle Ipad-konkurrenter er kendetegnet ved at være Android-baserede og ligner hinanden en hel del. Men enkelte af dem skiller sig ud fra mængden.

Én af dem er Notion Ink Adam. I flere måneder har jeg fuldt den spændende produktudvikling på deres blog. Og ét af de elementer der i mine øjne gør Adam rigtig spændende er deres valg af skærmteknologi, hvor de anvender en skærmteknologi der kombinerer den traditionelle baggrundsbelyste LED-skærm med den e-ink skærm der bruges i e-bøger som Kindle.

Adam kan derfor vise normal grafik og video, eller fungere som en e-bogs læser med den meget stabile skrift. Skærmen kommer fra Pixel Qi der leverer displays til Android mobiltelefoner o.a.

På bloggen og andre steder er der løbende vist videoer, som bl.a. demonstrerer en del modifikationer/tilføjelser til Android. Det ser rigtig spændende ud.

Ifølge de tekniske specifikationer vejer Notion Ink Adam 0,75 kilo. Skærmen er 10,1″ touch skærm med mat overflade. Der bruges en NVIDIA Tegra 250 chip, 8 Gb flash og med udvidelse via Micro-SD kort. Der er wifi og 3G, indbygget 3,2 mpix. kamera, GPS, accelerometer, digital kompas og lyscensor. Plus en Bonus Mystery Feature?!

Her er hvad jeg synes?
# Spændende med kombi-skærmen; film og e-bog i samme enhed.
# Den er for stor og tung (ligesom Ipad’en). Men Pixel QI har en 7″ skærm på vej.
# Android skal stadig for alvor bevise sit værd i en pad-verden.

Du finder Notion Ink her og deres blog er her.

Check bloggen ud, om ikke andet så bare fordi læsningen om produktudviklingen er spændende. Og der er mange overvejelser vedr. design.

Reklamer

From → Tablets

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s