Skip to content

Principper på udsalg

18. maj 2012

På Politiken.dk har jeg netop læst, at forlaget Lindhardt og Ringhof (L&R) har indgået en ny royalty-aftale med sine forfattere, bl.a. Leif Davidsen. I fremtiden vil Leif Davidsens royalties fra salget af e-bøger være ca. dobbelt så stort. Kald mig bare kynisk, men…

Leif Davidsen har været en stor modstander af e-bøger, kæmpet for sine synspunkter og førte sig for et år siden frem med udtryk som “Det kan godt være, at jeg er som den cubanske general, der udtalte, at vi viger ikke en tomme under vores gloriøse tilbagetog, men hvert år, hvor det stadig kun er promiller af bogsalget, der er e-bøger, anser jeg som et sejrrigt år.”

Min umiddelbare, kyniske fortolkning af aftalen er, at Lindhardt og Ringhof, har lukket munden på besværlige forfattere ved at tilbyde dem en “dobbelt op” aftale. Og at Leif Davidsen har solgt ud af sine principper.

Tag ikke fejl, jeg mener afgjort det er rimeligt for forfatterne, for det er svært at leve af sit forfatterskab i lille Danmark.

Leif Davidsen er en populær forfatter og det er ikke helt utopisk at forestille sig, at andre (populære) forfattere fra andre forlag i fremtiden får samme gunstige aftale.

Det bliver interessant at se om det også er tilfældet for nye, ukendte eller mindre populære forfattere.

Som forbruger og køber af e-bøger er det særdeles interessant, for hvorfra kommer pengene til forfatterens fordoblede honorar? I sidste ende er det forbrugerne der betaler. Mere om det senere.

Update: du kan læse mere om aftalen på www.bogmarkedet.dk.

Reklamer

From → e-bøger

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s